Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Twitter Flickr

"Hotel Esprit Montagne is geen gewoon hotel. Het is een droom van iemand die zijn passie voor de bergen graag met zijn gasten wil delen: Alke Staal.

Alke is altijd een bergmens geweest. Elk vrij moment dook hij de bergen in om te klimmen, te wandelen of te skiën. Hij besloot Nederland te verlaten om het hotelvak te leren en kwam terecht in het Zwitserse bergdorp Champoussin. Hier heeft hij jarenlang een groot driesterrenhotel en een chaletverhuurbedrijf gerund. Daarnaast volgde hij in Alaska een beginnend berggidsencursus."

 

Zo begon het... Na ruim zes jaar met veel plezier in Champoussin te hebben doorgebracht, werdt het hoog tijd om een plekje voor mezelf te vinden. Om een hotel op te starten waar de passie voor de bergen vorm zou krijgen: Hotel Esprit Montagne.

Die plek werd gevonden in het Franse La Chapelle d'Abondance en na al het papierwerk werd er in oktober 2009 begonnen met de verbouwingswerkzaamheden om vervolgens in december de eerste gasten te mogen verwelkomen.

Onze mascotte
Vanaf september 2011 liep er een grote goedzak op vier poten rondom het hotel. De Sint-Bernard Loebas was het wandelmaatje van Alke en samen met de gasten trokken ze regelmatig de bergen in. Loebas is helaas in mei 2016 overleden.

Het team
Zonder het sprankelende team zou de sfeer en de beleving in Esprit Montagne niet zijn zoals die al door vele gasten werd ervaren; vriendelijk, persoonlijk en gastvrij. Een kleine introductie van de 'vaste' waarden van het hotel is daarom wel op zijn plaats.

Vanaf het begin is Chef Raf Meuris verantwoordelijk voor de heerlijke, versbereide gerechten die we onze gasten elke dag weer voorschotelen. Zijn creativiteit, puurheid en mooie gerechten doen vele gasten keer op keer terugkeren voor een gastronomisch verblijf. 

Marie-Josée en Stéphanie zijn onze vrolijke goedlachse dames in de schoonmaak, zij zorgen ervoor dat de kamers fris en schoon zijn en blijven.

Sinds de winter van 2015-2016  is Marieke diegene die Alke ondersteutn bij het runnen van het hotel; receptie, marketing, bediening, afwas of schoonmaak en altijd met een heerlijke lach op haar gezicht.

Daarnaast zijn er al velen geweest die voor één of meerdere seizoen(en) hebben bijgedragen aan de unieke sfeer, kwaliteit en gezelligheid van Esprit Montagne. Heel veel dank daarvoor!

Onze filosofie
In Esprit Montagne genieten onze gasten van actieve sport, schoonheid en ontspanning in een pure, rustige omgeving. Met persoonlijke service, aantrekkelijke tarieven, comfort en oog voor authenticiteit. Je vindt onze kernwaarden in alle aspecten van het hotel terug: het interieur, onze producten en onze services.

Onze missie

Telkens weer de verwachtingen van onze gasten overtreffen, ze een gevoel te geven dat ze thuis komen en ze te inspireren.

Onze doelen 

  • onze gasten de beste vakantie van hun leven laten ervaren
  • samenwerken met lokale boeren, ambachtslieden en bedrijven
  • inspireren met 'het verhaal achter het product'


 

Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate