Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Blogger Twitter Flickr

"Hotel Esprit Montagne is geen gewoon hotel. Het is een droom van twee mensen, die hun eigen passies vorm hebben gegeven: Alke Staal en Anneke Langenhuijsen.

Alke is altijd een bergmens geweest. Elk vrij moment dook hij de bergen in om te klimmen, te wandelen of te skiën. Hij besloot Nederland te verlaten om het hotelvak te leren en kwam terecht in het Zwitserse bergdorp Champoussin. Hier heeft hij jarenlang een groot driesterrenhotel en een chaletverhuurbedrijf gerund. Daarnaast volgde hij in Alaska een berggidsencursus.

Een aantal jaar geleden streek ook Anneke in Champoussin neer. In die tijd had ze nog haar eigen communicatiebureau en werkte als onderwijsontwikkelaar. Tussen de projecten door zag ze de mogelijkheid om een paar maanden van de bergen te genieten als skigids. De vonk sloeg over. Met de bergen. En met Alke."


Zo begon het... Na bijna drie jaar samen in Champoussin te hebben doorgebracht, vonden wij het in 2009 hoog tijd om een plekje voor onszelf te vinden. Om een hotel op te starten waar onze passie voor de bergen vorm zou krijgen: hotel Esprit Montagne.

En toen alleen verder.... Na bijna 5 jaar lief en leed gedeeld te hebben heeft Anneke in het najaar van 2011 besloten om terug te keren naar Nederland. Hoewel we nog steeds beste vrienden zijn was het toch beter om ieder zijn eigen weg te vervolgen.

Alhoewel, alleen.......
Vanaf september 2011 loopt er een grote goedzak op 4 poten rondom het hotel. De Sint-Bernard Loebas is nu het wandelmaatje van Alke en samen met de gasten trekken ze regelmatig de bergen in. Loebas zijn avonturen kan je volgen op zijn eigen facebook pagina.

 Onze filosofie
In Esprit Montagne genieten onze gasten van actieve sport, schoonheid en ontspanning in een pure, rustige omgeving. Met persoonlijke service, aantrekkelijke tarieven, comfort en oog voor authenticiteit. Je vindt onze kernwaarden in alle aspecten van het hotel terug; het interieur, onze producten en services.

Onze missie
Telkens weer de verwachtingen van onze gasten overtreffen, ze een gevoel te geven dat ze thuis komen en ze te inspireren.

Onze doelen 

  • onze gasten de beste vakantie van hun leven laten ervaren
  • samenwerken met lokale boeren, ambachtslieden en bedrijven
  • inspireren met 'het verhaal achter het product'


 

Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate