Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Blogger Twitter Flickr

Hotel Esprit Montagne ligt op 1000 meter hoogte in het pittoreske bergdorpje La Chapelle d'Abondance, in de weidse Vallée d'Abondance. Temidden van prachtige bergen, geniet je hier van gezellige restaurants en barretjes, een bierbrouwerij, tea rooms, een bioscoop, een bibliotheek, een skimuseum en diverse kunstateliers.

Download de plattegrond van de omgeving van La Chapelle d'Abondance (pdf, 1,1 Mb).
Het hele jaar door

In de winter is het dorp één van de twaalf stations van het beroemde Portes du Soleil skigebied.  De meeste skidorpen veranderen na de winter in verlaten 'spookdorpen'. In La Chapelle d'Abondance wordt echter het hele jaar gewoond en geleefd. Elk seizoen heeft hier zijn charme.

In het voorjaar kleuren tientallen verschillende Alpenbloemen de almen en krijgen de beroemde Abondance koeien weer alle ruimte om te grazen in het groene landschap. Langzaam aan wordt het zomer, de natuur laat zich in al haar pracht zien. Ineens begrijp je waarom de 'vallée d'Abondance' haar typische naam heeft gekregen. Het gebied trekt veel wandelaars en fietsers aan, vanwege het grote aantal wandelroutes en mountainbikepaden.

Vanaf begin september straalt de vallei iets mysterieus en feerieks uit; felle herfsttinten tegen strakblauwe luchten, een warme herfstzon en heerlijk frisse nachten. Het wildseizoen begint, paddestoelen en bosbessen, lange wandelingen en haardvuren.

VVV
Wil je je ook onderdompelen in 'overvloed'? Op de website van het VVV van La Chapelle www.lachapelle74.com vind je nog meer informatie over de omgeving.


www.flickr.com


Ligging 
Hoogte: 1020 meter
Geografische ligging: Vallée d’Abondance, aan de zuidkant van het Meer van Geneve, op 20 minuten rijden van de grens met Zwitserland.
 
Afstand vanaf Utrecht :  921 km
Afstand vanaf Antwerpen:  831 km
Cabinelift 300 meter
Wandelpaden 300 meter
Centrum 600 meter
Bushalte 30 meter, voor het hotel
 
Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate