Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Blogger Twitter Flickr

In La Chapelle d'Abondance is het hele jaar door vanalles te beleven. Op de website van het Office de Tourisme vind je de wekelijkse agenda en vooraankondigingen.

Regelmatig vind je op deze pagina de highlights van alle activiteiten en evenementen. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt:
 • Concours bûcherons  in La Chapelle, gevolgd door een arts & crafts markt: 8 augustus
   
 • Saint Laurent dorpsfestival in Châtel, met een ochtendmis, processie, muziek en lokale lekkernijen: 8 augustus Meer info >
   
 • Fête des Chardons Blues, carnavaltocht in Abondance waarbij omliggende dorpen vertegenwoordigd zijn. 's Avonds is er een dansfeest: 15 augustus
 • Fête du Pain et de la Traditionin Abondance, de hele dag wordt er brood en kaas gemaakt/verkocht, en is er volop muziek, eten en drinken: 29 augustus
   
 • Belle Dimanche: De derde zondag van augustus (22e) is het weer zo ver: hoog in de bergen vieren wij het oeroude Alpenfeest “La belle dimanche”! De boeren van de Vallée d’Abondance brengen hun kuddes bij elkaar op de vlakte van Plaine Dranse. Ieder jaar op deze dag, zegent een priester het vee tegen ziektes en onheil.

  Deze traditie is uitgegroeid tot een feestdag voor jong en oud, waar volop genoten wordt van muziek, lokale lekkernijen, oude ambachten en heel veel gezelligheid. Koeien worden gekeurd en verhandeld en je ziet de boeren hun Abondance of Tomme maken. Er wordt gedanst, gedronken en je geniet tussendoor van mooie demonstraties van het Alpenleven.

  Programma:

  9.30 uur: de boeren en hun kuddes arriveren. Vanaf nu zijn er de hele dag activiteiten, zoals de fabricatie van Abondance kaas, demonstraties van oude ambachten, zoals smeden en houtbewerkers. Ook zijn er voor de kinderen o.a. ponyritjes te maken.

  10.00 uur: begin van de veekeuring wedstrijd
  11.00 uur: mis in de buitenlucht
  12.00 uur: tijd voor het aperitief
  16.00 uur: de prijs voor de mooiste koe van het dal wordt uitgereikt

 


 
Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate