Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Blogger Twitter Flickr

De omgeving van La Chapelle nodigt menig wandelaar uit tot prachtige tochten in het Portes du Soleil. Het is een landschap vol watervallen, kreekjes en opmerkelijke flora en fauna. Tijdens uw wandeling loopt u de kans marmotten, steenbokken en vele roofvogelsoorten tegen te komen. Kijkt u achter u, dan ziet u het Meer van Geneve, draait u zich om, dan torent de Mont Blanc hoog boven alle andere bergen uit.
Ruim 800 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden zijn voor u uitgestippeld, variërend van moeilijk en lang tot eenvoudig en kort. Ook zijn er speciale themawandelingen. Zo’n 21 stoeltjesliften van Les Portes du Soleil zijn ook in de zomer geopend. Hiermee komt u direct op grote hoogte. Er is dus voor ieder wat wils. 

Vanuit het hotel organiseren we begeleide wandelingen en bieden volop wandelinformatie.

Wandelinformatie
Wandelkaarten en boeken van deze omgeving zijn verkrijgbaar in het Office de Tourisme, in het centrum van La Chapelle d'Abondance en in Chatel. In onze eigen bibliotheek vindt u allerlei wandelboekjes en ook een gids voor alpenfauna. Omdat we zelf het gebied zo goed kennen, adviseren we u graag over de mogelijkheden.Balades et randonnées en Vallée d'Abondance
Het VVV heeft een mapje met 34 wandelkaarten in het formaat 22 x16cm, handig voor in de rugzak dus!  Op elke kaart staan praktische en nuttige achtergrondinformatie. Ook is een overzichtskaart van de Vallée d'Abondance bij gesloten. De verschillende wandelroutes zijn ingedeeld op moeilijkheidsgraad en duur van de wandeling.
 
Themawandelingen
Er zijn tal van themawandelingen uitgestippeld. U geniet niet alleen van prachtige flora, fauna en vergezichten, maar leert ook van de omgeving om u heen. Zo is er een speciale kruidenwandeling, een waterwandeling, een smokkelaarsroute en een route langs kerkjes en kapellen.

Begeleide wandeling
Een keer per week bieden wij een begeleide wandeling aan vanuit het hotel. Normaal gesproken is Alke de gids.
Ook kunnen we voor u een berggids inhuren die u de speciale plekjes van de bergen laat zien.

Grande Randonnée 5
La Chapelle d'Abondance ligt op de Grande Randonnée 5 (GR5), wat hotel Esprit Montagne een uitstekende verblijfsplaats maakt voor wandelaars van de GR5. 

Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate