Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Blogger Twitter Flickr

De zomer is onlosmakelijk verbonden met water. Pootje baden, zwemmen en vissen in kraakheldere bergmeertjes. Raften op de rivier de Dranse of met een gehuurde jacht langs pittoreske dorpjes aan het Meer van Geneve. Het avontuur opzoeken in een wildwaterparadijs of juist... ontspannen in een heerlijk thermaalbad. 

Zwemmen
Meerdere hotels in La Chapelle d'Abondance hebben een overdekt zwembad waar u tegen betaling gebruik van mag maken. Wat nog veel leuker is, is natuurlijk zwemmen in de buitenlucht. In ons buurdorp Chatel is een mooi openluchtzwembad met zonneweide.

Als u het niet erg vindt om een half uurtje te rijden, volgt u dan de route langs de Dranse rivier, door de Gorges, naar het Meer van Geneve. Hier zijn enkele zandstrandjes te vinden waar u in alle rust heerlijk kunt zwemmen. 

Raften / Kanoën
Wildwaterraften op de Dranse, een van de moosite rivieren van Frankrijk. Door grillige gorges met pracvhtige bomen, slingert de Dranse vanuit de bergen richting het Meer van Geneve. Op deze rivier zijn niet voor niets de Franse kayak kampioenschappen gehouden!

Vanaf € 38 per persoon. Minimum leeftijd 10 jaar

Zeilen
Binnen een half uurtje bent u aan het mondaine Meer van Geneve. Een prachtig meer met pittoreske dorpjes, palmbomen en grote landhuizen. Hier kunt u een (half) dagje een zeilboot huren. Mét schipper indien gewenst. Reserveer via ons.

Aquaparc
Een half uurtje hiervandaan ligt het Zwitserse Aquaparc Les Bouverettes. Binnen heb je tal van glijbanen, draaikolken, bubbelbaden en een groot golfslagbad. Natuurlijk is er ook een geweldig buitengedeelte met strand, zonneweide en zwembad dat direct aan het Meer van Geneve ligt.

Thermen van Lavey Les Bains
In Zwitserland liggen de thermen van Lavey Les Bains (voorbij St. Maurice, richting Martigny). Dit complex biedt diverse sauna's en stoombaden, een buitenzwembad met bubbelbaden, stroomversnellingen en ligbedden. Binnen dobbert u lekker rond in het zwembad met "onderwatermuziek". Koel lekker af in de ijsgrot of duik het dompelbad in. 
 

Vissen
Aan de oevers van de glinsterende dalrivier de Dranse en het bergmeer Lac de Vonnes is het goed toeven voor vissers. Hiervoor heeft u een lokale of nationale viskaart met stempel nodig. Deze is te koop in Chatel, in de tabakwinkel Tabac-Presse Girardoz.
Tel. 33(0)4 50 73 20 75
 
  
Vissen in Lac de Vonnes
Viskaarten zijn ter plaatse bij het meer te koop. Van mei tot oktober, tussen 06.00 en 20.00 uur.
Tarieven van € 5 tot € 10 per dag. 
  
Visles
Heeft u altijd al uw vistechnieken willen verbeteren? Elke week wordt er aan Lac de Vonnes visles gegeven aan maximaal 15 personen. Materiaal regelt u zelf. Reserveer bij het VVV van Chatel. Tarieven van € 5 tot € 10 per dag.    
 
Les in vliegvissen
Ontdek de kunst van het vliegvissen! Bij Lac La Mouille zijn er regelmatig speciale vliegvislessen, voor maximaal 10 personen. U reserveert bij het VVV van Chatel. Telefoonnummers: 33(0)4 50 73 34 12 of 33(0)6 82 05 87 39.
 
Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur: introductieles
Donderdag van 14.00 tot 16.00 uur: lessen ter verbetering van uw techniek
 
Tarief: €5. Dit is inclusief materiaal. Het retourtje voor de telecabine zit er niet bij in.

 

 
 
 
 

 

Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate