Esprit Montagne Inspirational 2021

Na het succes van zomer 2020 gaan we natuurlijk door in 2021……… dusssssss…….

Bearsports, Cairn Trails and Adventures, Ultra-Run en Veluwesport hebben wederom de handen ineengeslagen en samen met Hotel Esprit Montagne in Frankrijk hebben we een tweede seizoen van de Inspirational weken.

Inspirational

Jullie verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance te Frankrijk. Midden in de bergen van de Chablais, net onder het meer van Geneve. De eigenaar, Alke Staal, kent hier ieder paadje en heeft de laatste jaren voor Nederlandse en Belgische toplopers/sters de Esprit Montagne Invitational georganiseerd.

Gebaseerd op de EMI van de afgelopen jaren hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

 

Programma van de week
Zaterdag: Aankomst dag en na het diner een uitleg over het verloop van de week en meer in detail de volgende dag

Zondag: Skyrace Roc de Tavaneuse, op basis van de kaart rennen en klimmen we over en rondom de Roc de Tavaneuse (+/- 17.5km en 1900mD+), gezamenlijk starten.

Maandag: In de ochtend de Vertical Cornettes de Bis (4km en 1200mD+) en dan aan het einde van de dag de Sevan Sunset Vertical (900m en 420mD+), beide uitgezet met vlaggetjes om te volgen en men start na elkaar. Daarbij sluiten we de dag af met een drankje en de overheerlijke bosbessentaart bij restaurant Les Aiguillettes boven op de berg.

Dinsdag: de Checkpoint Skyrace, hierbij moeten jullie op basis van de kaart een aantal checkpunten af, de volgorde en routes naar deze checkpunten zijn geheel vrij. Afhankelijk van de gekozen route is het tussen de 17-21km en 2000mD+. Start is individueel om de 3 minuten.

Woensdag: Vrije dag om bij te komen of juist zelf nog eens extra te genieten van de bergen.

Donderdag: Overdag ook vrij te besteden en dan na het eten een avond Vertical in het donker van 950 hoogtemeters, gezamenlijk starten.

Vrijdag: Team Skyrace Mont de Grange, daarbij lopen we in teams van dame & heer (indien mogelijk en dan 1ste heer in klassement gekoppeld aan de 1ste dame, 2de heer met 2de dame etc…). De route krijg je op een kaart aangegeven. De start is om de 5 minuten.

Einde van de dag sluiten we af met de befaamde BBQ van Chef Adi en een overzicht van het klassement van de week. Bij alle trails wordt namelijk de tijd genoteerd, door starttijd en eindtijd te noteren en daaruit de looptijd te berekenen. Zo kan er aan het einde van de week dus een klassement opgemaakt worden.

Voor een impressie van sfeer en terrein, check deze film eens!

Data & prijzen
De kosten voor de week zijn als volgt:

12 tot 19 juni: € 595
10 tot 17 juli: € 665
31 juli tot 7 augustus: € 665
7 tot 14 augustus: € 665
14 tot 21 augustus: € 595

 

Dit is de prijs per persoon voor 7 dagen verblijf op basis van halfpension bij twee personen op de kamer en het programma. Er is geen minimumaantal deelnemers voor de weken en 12 tot 14 deelnemers is de maximale groepsgrote.

Alle deelnemers/sters zullen met een tracker te volgen zijn, zowel leuk voor thuisblijvers om te volgen als voor veiligheid. Voor de winnaars van de klassementen aan het einde van de zomer ligt er een leuke prijs klaar.

Tevens is inbegrepen een korting van 15% op artikelen die kunnen worden besteld op de site van UltraRun-Store, de code daarvoor krijg je bij de boeking van het verblijf.
Elke week zal één van de partners aanwezig zijn voor de begeleiding van de week.

Voor boekingen graag een e-mail sturen naar: info@hotelespritmontagne.com
Geef daarbij duidelijk aan dat je wil boeken voor de Esprit Montagne Inspirational week, voor welke data en met hoeveel personen.