Esprit Montagne Inspirational 2024

Alweer voor het 5de jaar op rij gaan we de Esprit Montagne Inspirational weken organiseren.

Met de vaste partners Bearsports, Cairn Trails and Adventures en Veluwesport hebben we wederom een paar hele mooie weken in de bergen voor jullie in de planning staan. Hierbij zullen we de bergen rondom Hotel Esprit Montagne weer verkennen voor mooie routes met schitterende uitzichten over de Franse en Zwitserse Alpen. Wie wil dat nou niet?

Inspirational

Jullie verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance te Frankrijk. Midden in de bergen van de Chablais, net onder het meer van Geneve. De eigenaar, Alke Staal, kent hier ieder paadje en heeft de laatste jaren voor Nederlandse en Belgische toplopers/sters de Esprit Montagne Invitational georganiseerd.

Gebaseerd op de EMI van de afgelopen jaren hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

 

Programma van de week
Zaterdag: Aankomst dag en na het diner een uitleg over het verloop van de week en meer in detail de volgende dag

Zondag: Skyrace, op basis van de kaart rennen en klimmen we over en rondom de bergen. De route zal zo tussen de 15 en 20km zijn met +/- 1300 tot 1800mD+. We zullen daarbij gezamenlijk starten en omdat het de eerste dag is, zijn er altijd een paar afsteek mogelijkheden als je rustiger wil beginnen.

Maandag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag: Gedurende die dagen maken we verschillende tochten variërend van een Vertical Cornettes de Bis (4km en 1200mD+), de befaamde en altijd toch een beetje spannende check-point race, en een paar mooie tochten en natuurlijk zal ook de intense Sevan Sunset Vertical (900m en 420mD+) niet ontbreken. Na deze korte doch heftige klim sluiten we de dag af met een drankje en de overheerlijke bosbessentaart bij restaurant Les Aiguillettes boven op de berg.

Dinsdag: vrije dag om bij te komen of juist zelf nog eens extra te genieten van de bergen.

Naast het heerlijk gastronomische eten van Chef Adi genieten we natuurlijk ook van lokale gerechten zoals een kaasfondue en tartiflette. Daarbij zal de zeer beroemde en overheerlijke pavlova natuurlijk niet ontbreken. Vrijdag avond sluiten we de week af met de traditiegetrouwe limoncello om te proosten op weer een schitterende week.

Voor een impressie van sfeer en terrein, check deze film eens! Of kijk op de Facebook Pagina.

Data & prijzen 
De kosten voor de week zijn als volgt:

13 tot 20 juli: € 750
20 tot 27 juli: € 750
3 tot 10 augustus: € 750
10 tot 17 augustus: € 750

 

Dit is de prijs per persoon voor 7 dagen verblijf op basis van halfpension bij twee personen op de kamer en het programma.

Singelkamers zijn op aanvraag, prijzen zijn €1150 per week voor een singlekamer. Er is geen minimumaantal deelnemers voor de weken en 12 tot 14 deelnemers is de maximale groepsgrote.

Alle deelnemers/sters zullen met een tracker te volgen zijn, zowel leuk voor thuisblijvers om te volgen als voor veiligheid.

Elke week zal één van de partners aanwezig zijn voor de begeleiding van de week.

Voor boekingen graag een e-mail sturen naar: info@hotelespritmontagne.com
Geef daarbij duidelijk aan dat je wil boeken voor de Esprit Montagne Inspirational week, voor welke data en met hoeveel personen.