Freeride

Het Portes du Soleil skigebied leent zich uitstekend voor de beginnende maar ook zeker voor de gevorderde freerider. Vanuit de liften zijn al mooie lijnen te rijden en als je een beetje hiken of toeren niet schuwt dan gaat er een hele wereld voor je open aan maagdelijke poedersneeuw.

Hotel Esprit Montagne FreerideElk jaar in januari organiseren we in samenwerking met Epique een Freeride week in de Portes du Soleil. Zowel voor skiërs als snowboarders is er een week lang aandacht voor techniek, veiligheid, routekeuze en groepsdynamica. Maar ook hoe je thuis al kan plannen door een lawinebericht goed te lezen en de weerberichten te checken. Meer informatie vind je op de website van Epique.

Voor de ervaren freeriders en skitoerders kan je op de website van Chablais Grimpe alle lokale lijnen checken. Het zijn voornamelijk afdalingen door steile couloirs en wanden waarbij je vaak alles moet skitoeren om er te komen. Een paar van de genoemde lijnen zijn wat sneller via de liften te bereiken. Meer info op de website van Chablais Grimpe.

Skitour en CamptoCamp zijn twee sites waar ook vele lijnen op te vinden zijn, maar ook worden daar de laatste afdalingen en sneeuwcondities op gepost. Dus ook goed om te checken hoe condities zijn.

Natuurlijk begint de voorbereiding al thuis. Het lezen van het lawinebericht is van essentieel belang om je goed voor te bereiden op een dag freeriden. Check dus de Zwitserse en Franse lawineberichten voor deze regio.