Route & Transfers

Hotel Esprit Montagne ligt weldadig midden in de bergen… en toch zijn wij erg gemakkelijk te bereiken met auto, vliegtuig, trein of bus.

Auto

Vanwaar de vakantiereis ook begint, het is erg gemakkelijk om naar La Chapelle d’Abondance te rijden, want bijna de hele route is snelweg. Slechts de laatste 20 km rijd je door de bergen. Hoewel de wegen bijna altijd schoon zijn, is het in de winter wettelijk verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben.

La Chapelle d’Abondance is ongeveer 9 uur rijden vanaf Utrecht. De route over de Duitse autobaan is het kortst, maar niet altijd het snelst vanwege wegwerkzaamheden. Wij rijden zelf het liefst via Luik, Luxemburg, Strassbourg, Basel, Bern en dan via Monthey de grens weer over naar Frankrijk. Wil je in twee dagen rijden? Dan is de stad Colmar een ideale tussenstop en erg de moeite waard rondom Kerstmis.

Let op: rijd je via Zwitserland en vervolgens Châtel? Dan staat het bord “Esprit Montagne” voorbij de oprit naar het hotel. (Komende vanaf Abondance is er echter geen probleem.) Hou het huisje, het zebrapad en de bushaltepaal op de foto hiernaast in de gaten. Direct bij de bushalte en op het zebrapad is al de oprit naar het hotel.

Vliegtuig

Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is Genève. Genève ligt 71 km van La Chapelle d´Abondance. Vanuit Nederland zijn de goedkoopste vluchten met Easyjet en Transavia te boeken. De vliegreis duurt slechts 1,5 tot 2 uur.

Vanaf Genève neem je de trein naar Thonon. Vanaf daar neem je de bus of een taxi transfer naar La Chapelle. Je kunt ook rechtstreeks een taxi transfer naar La Chapelle nemen.

Trein

Met de trein reis je via Genève naar Thonon. Je moet dan wel een paar keer overstappen. Thonon ligt op 31 km van La Chapelle d’Abondance. Op het treinstation neem je de bus naar het hotel (bus richting Châtel). De bushalte “La Panthiaz” is voor de deur.

Ook kan je via Zwitserland gaan. Neem dan Aigle als eindbestemming. Dit is een comfortable reis, zonder overstap en met een prachtig uitzicht op het Meer van Genève en de Alpen. Een treinkaartje kost circa € 38 per persoon. Vanaf hier kan je of de busski of een taxi naar La Chapelle d’Abondance nemen.

Bus

Interbus rijdt van begin februari tot half maart elke vrijdag vanuit diverse Nederlandse steden direct naar de Vallée d’Abondance. Je komt op zaterdag aan in het dorp. We halen je daar graag even op. De terugweg vangt op zaterdagavond aan.

Transfers

Wij verzorgen transfers van/naar La Chapelle d’Abondance. De meest gebruikelijke aankomstplaatsen zijn Genève (vliegveld) en het treinstation van Thonon-les-Bains. De transfers zijn op aanvraag omdat de mogelijkheden en prijs afhangen van het aantal personen, tijdstip van de transfer en het soort transfer (privé of gedeeld).

Hotel Esprit Montagne