Alke

Delen van de passie voor de bergen, sporten en het verwennen van gasten

Tijdens mijn studie bedrijfskundige Economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam kwam de verloren liefde voor de bergen weer terug. Na vroeger veel met mijn ouders in de bergen op vakantie te zijn geweest begon het weer te kriebelen. Voor het eerst op skivakantie, wat rotsklimmen en het gevoel was weer terug. Na de studie dus ook maar gelijk een winterseizoen in een bergrestaurantje gewerkt in Champoussin. Daar goed kunnen nadenken wat ik wou gaan doen en zo uiteindelijk in de catering in Den Haag terecht gekomen, want het werken in de horeca zat er ook al lang in. Maar met uitstapjes naar de bergen tussendoor, zowel wandelend en klimmend als skiënd, werden vele vrije dagen in de bergen doorgebracht.

 

En toen in 2003 de stap gezet, vertrokken uit Nederland naar het Zwitserse Champoussin om daar een groot driesterrenhotel te gaan runnen. Dit met het idee om op een dag een eigen plekje te vinden om mijn passie voor de bergen met de gasten te delen. En na ruim 6 jaar werd dat plekje gevonden…… Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance.

 

Na veel papierwerk, planningen en financiering regelen mochten we er op 1 oktober in en startte de grote verbouwing. In 10 weken werden alle kamers gestript, geverfd, kwamen er nieuwe vloeren in, met nieuwe meubels en beddengoed. En waren we klaar om in december 2009 de eerste gasten te ontvangen. Sindsdien hebben we vele blije gezichten gezien, die vaak keer op keer terugkomen. Met velen zijn we gaan wandelen naar de Mouet, Pointe de Bellevue en Bise. Wordt er een toertje geskied in de Portes du Soleil of een mooie avondwandeling op sneeuwschoenen naar de waterval gemaakt. Vaak vergezeld door de mascotte van het hotel, Loebas de Sint-Bernard. Helaas is hij in mei 2016 overleden.

 

Naast het runnen van het hotel spendeer ik veel tijd in de bergen. Mooie lange wandelingen of juist kort, snel en steil omhoog, alpiene beklimmingen over graadjes naar besneeuwde toppen, rotsklimmen, sneeuwschoenwandelingen en natuurlijk veel op de ski’s. Daarbij het liefst al toerend op eigen kracht de berg oplopen om dan te genieten van een mooie poeder afdaling.