Mountainbiken

Zodra de sneeuw gesmolten is en de zon alles groen kleurt, is het mountainbike seizoen geopend. In de direct omgeving van La Chapelle scheur je naar hartelust door de bergen. Het VTT-seizoen duurt van half juni tot eind augustus.

De omgeving van hotel Esprit Montagne biedt:

  • 19 liften
  • meer dan 600km mountainbike routes
  • 10 aparte mountainbike gebieden tussen de 12 dorpen
  • 5 Bikeparks
  • 50 downhill parkoersen
  • en talloze sportwinkels waar u materiaal huurt

Freestylen in Bikeparks

Hotel Esprit Montagne mountainbikenVoor de echte adrenaline junks zijn er bikeparks in de buurt. De dichtstbijzijnde ligt op 5 km afstand in Châtel. Bepakt met helm, knie- en schouderbescherming raas je over muren, boekels, verhoogde bochten, schansen, step-ups en shore sections.

Meer info

Informatie vind je op Portes du Soleil VTT en een kaartje van het mountainbike gebied. Wat uitgebreide informatie, wel betaald, zoals interactieve plattegronden, webcams en video’s staan op www.vtopo.com. Ook kan je daar de VTT-gids kopen met meer dan 50 beschreven routes in de Portes du Soleil.

Pass Portes du Soleil

In het laatste weekend van juni vindt altijd het Pass’Portes du Soleil MTB Festival plaats! Meer dan 6000 mountainbikers kunnen zich inschrijven om het mountainbike seizoen af te trappen. Er zijn dat weekend 6 pit-stops waar je lokale specialiteiten koopt voor de honger en dorst. Verder zijn er veel demo’s, kramen en doen grote namen uit de sportwereld met dit evenement mee.

Lokatie: gehele Portes du Soleil
Officiële website: www.passportesdusoleil.com