La Chapelle d’Abondance

Hotel Esprit Montagne ligt op 1000 meter hoogte in het pittoreske bergdorpje La Chapelle d’Abondance, in de weidse Vallée d’Abondance. In de winter is het dorp één van de twaalf stations van het beroemde Portes du Soleil skigebied. Elke week staan er interessante activiteiten op de agenda, zoals fakkeltochten, raclette-avondjes of skidemonstraties. Er zijn hier gezellige restaurants en barretjes, tea rooms, een bibliotheek, een skimuseum en diverse kunstgalerieën.

Verwacht hier echter geen uitbundige après-ski. La Chapelle is een rustig dorp. Toch is een van de kroegen het noemen waard: Le Fer Rouge. Hier brouwen ze nog hun eigen bier en schenken als specialiteit “bière brulant”, oftewel warm bier. Voor de echte après-ski is het naastgelegen dorpje Châtel uitermate geschikt.

Ligging

Hoogte: 1000 meter
Geografische ligging: Vallée d’Abondance, aan de zuidkant van het meer van Genève, op 20 minuten rijden van de grens met Zwitserland.
Afstand vanaf Utrecht : 921 km
Afstand vanaf Antwerpen: 831 km
Cabinelift: 300 meter
Langlaufloipes: 300 meter
Wandelpaden: 300 meter
Centrum: 1500 meter
Bushalte: 30 meter, voor het hotel
In de winter rijdt de gratis skibus rond in het dorp en verkopen wij buskaartjes voor de Colombus, een lijnbus die de diverse dorpen in de vallei verbindt.

Lente, zomer en herfst

Ook hebben we hier warme zomers en een schitterend najaar. De meeste skidorpen veranderen na de winter in verlaten ‘spookdorpen’. In La Chapelle d’Abondance wordt echter het hele jaar gewoond en geleefd. Elk seizoen heeft hier zijn charme.

In het voorjaar kleuren tientallen verschillende Alpenbloemen de almen en krijgen de beroemde Abondance koeien weer alle ruimte om te grazen in het groene landschap. Langzaamaan wordt het zomer, de natuur laat zich in al haar pracht zien. Ineens begrijp je waarom de ‘Vallée d’Abondance’ haar typische naam heeft gekregen. Vanaf begin september straalt de vallei iets mysterieus en feeërieks uit; felle herfsttinten tegen strakblauwe luchten, een warme herfstzon en heerlijk frisse nachten. Het wildseizoen begint, paddestoelen en bosbessen, lange wandelingen en haardvuren.

Wil je je ook onderdompelen in ‘overvloed’? Bezoek dan onze zomerpagina of neem eens een kijkje op de website van het VVV van La Chapelle d’Abondance.