Sneeuwschoenwandelen

Waar je vroeger nog met een soort tennisrackets onder je voeten liep daar hebben we nu de moderne robuuste plastic variant. Met de brede ovale vorm voorkom je dat je tot aan je heup wegzakt in de meters verse sneeuw. En met dikke scherpe punten onderop voor optimale grip op de hellingen en als het wat hardere sneeuw is.

Hotel Esprit Montagne sneeuwschoen wandelen

We organiseren een hele week sneeuwwandelen door de bergen rondom het hotel. Daarbij ga je onder begeleiding van de Nederlandse IML-gids, Peter Mienes, de mooiste routes lopen. Hij is hier kind aan huis en kent ondertussen ook de mooiste toppen en routes met een schitterend uitzicht over de bergen en het Meer van Genève. Meer informatie vind je op zijn site: 360explore.com

Vanaf het hotel kan je zo de bossen in en je eigen weg omhoog zoeken. Het mooie van sneeuwschoenwandelingen is dat je niet op de wandelpaden hoeft te letten, zolang er een pak sneeuw ligt kan je je eigen route bepalen. Natuurlijk wel in gedachten houden dat ook hier lawinegevaar niet te onderschatten is.

Maar ook daarvoor hebben we een oplossing! Ga op stap met één van de gidsen hier in de vallei. Zij weten de mooiste routes, kunnen je alles vertellen over de dieren die je ziet, en zorgen ervoor dat dit alles veilig gebeurt. We werken vaak samen met lokale, gecertificeerde gidsen die het gebied hier op hun duimpje kennen en de mooiste verhalen erover kunnen vertellen.

Of je kunt één van de vele permanent gemarkeerde routes volgen die hier in de vallei zijn uitgezet. Meer dan 80 km aan routes zijn gemarkeerd. Je vind ze beschreven in de onderstaande brochures: