Watersporten

De zomer is onlosmakelijk verbonden met water. Pootje baden, zwemmen en vissen in kraakheldere bergmeertjes. Raften op de rivier de Dranse of met een gehuurde jacht langs pittoreske dorpjes aan het Meer van Genève. Het avontuur opzoeken in een wildwaterparadijs of juist… ontspannen in een heerlijk thermaalbad.

Zwemmen

In Châtel zit het nieuwe Forme d’O, een zwembad met een mooi wellness gedeelte voor een ontspannen dagje water- en wellness plezier. Wat nog veel leuker is, is natuurlijk zwemmen in de buitenlucht. In Champéry en Morgins is een mooi openluchtzwembad met zonneweide.

Als je het niet erg vindt om een half uurtje te rijden, volg dan de route langs de Dranse rivier, door de Gorges, naar het Meer van Genève. Hier zijn enkele zandstrandjes te vinden waar je in alle rust heerlijk kunt zwemmen.

Raften / Kanoën

Hotel Esprit Montagne watersportWildwaterraften op de Dranse, een van de mooiste rivieren van Frankrijk. Door grillige gorges met prachtige bomen, slingert de Dranse vanuit de bergen richting het Meer van Genève. Op deze rivier zijn niet voor niets de Franse kayak kampioenschappen gehouden!

Vanaf € 38 per persoon. Minimum leeftijd 10 jaar.

Zeilen

Binnen een half uurtje bent u aan het mondaine Meer van Genève. Een prachtig meer met pittoreske dorpjes, palmbomen en grote landhuizen. Hier kunt u een (half) dagje een zeilboot huren. Mét schipper indien gewenst.

Aquaparc

Een half uurtje hiervandaan ligt het Zwitserse Aquaparc Les Bouverettes. Binnen heb je tal van glijbanen, draaikolken, bubbelbaden en een groot golfslagbad. Natuurlijk is er ook een geweldig buitengedeelte met strand, zonneweide en zwembad dat direct aan het Meer van Genève ligt.

Thermen van Lavey Les Bains

In Zwitserland liggen de thermen van Lavey Les Bains (voorbij St. Maurice, richting Martigny). Dit complex biedt diverse sauna’s en stoombaden, een buitenzwembad met bubbelbaden, stroomversnellingen en ligbedden. Binnen dobber je lekker rond in het zwembad met “onderwatermuziek”. Koel lekker af in de ijsgrot of duik het dompelbad in.

Iets dichterbij heb je ook het Thermes Parc in Val d’Illiez.

Vissen

Aan de oevers van de glinsterende dalrivier de Dranse en de meertjes van Châtel is het goed toeven voor vissers. Hiervoor heeft u een lokale of nationale viskaart met stempel nodig. Deze is te koop in Châtel, in de tabakwinkel Tabac-Presse Girardoz (tel. +33(0)4 50 73 20 75).

Vissen in Lac de Vonnes & Lac La Mouille

De meertjes Lac de Vonnes & Lac la Mouille in Châtel zijn ideaal om een dagje vissen te combineren met een bezoekje aan het dorp of een mooie wandeling. Viskaarten zijn ter plaatse bij het meer te koop. Van juni tot oktober, tussen 06.00 en 20.00 uur.
Tarieven vanaf € 5 per dag.

Visles

Heeft u altijd al uw vistechnieken willen verbeteren? Elke week wordt er aan Lac de Vonnes visles gegeven aan maximaal 15 personen. Materiaal regel je zelf. Reserveer bij het VVV van Châtel. Tarieven van € 5 tot € 10 per dag.

Les in vliegvissen

Ontdek de kunst van het vliegvissen! Bij Lac La Mouille zijn er regelmatig speciale vliegvislessen, voor maximaal 10 personen. Je reserveert bij het VVV van Châtel. Telefoonnummers: +33(0)4 50 73 34 12 of +33(0)6 82 05 87 39.

Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur: introductieles
Donderdag van 14.00 tot 16.00 uur: lessen ter verbetering van jouw techniek

Tarief: € 5. Dit is inclusief materiaal. Het retourtje voor de télécabine zit er niet bij in.