Wandelen

De omgeving van La Chapelle nodigt menig wandelaar uit tot prachtige tochten in de Portes du Soleil. Het is een landschap vol watervallen, kreekjes en opmerkelijke flora en fauna. Tijdens uw wandeling loop je de kans marmotten, steenbokken en vele roofvogelsoorten tegen te komen. Kijk je even om, dan zie je het Meer van Genève, draai je nog eens om, dan torent de Mont Blanc hoog boven alle andere bergen uit.

Hotel Esprit Montagne wandelenRuim 800 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden zijn voor je uitgestippeld, variërend van moeilijk en lang tot eenvoudig en kort. Ook zijn er speciale themawandelingen. In Les Portes du Soleil zijn ook in de zomer een ruim aantal liften geopend. Hiermee kom je direct op grote hoogte. Er is dus voor ieder wat wils.

Vanuit het hotel organiseren we begeleide wandelingen en bieden we volop wandelinformatie.

Wandelinformatie

Wandelkaarten en boeken van deze omgeving zijn verkrijgbaar in het Office de Tourisme, in het centrum van La Chapelle d’Abondance en in Châtel. In onze eigen bibliotheek vind je allerlei wandelboekjes en ook een gids voor alpenflora en fauna. Omdat we zelf het gebied zo goed kennen, adviseren we je graag over de mogelijkheden.

Balades et randonnées en Vallée d’Abondance

Het VVV heeft een mapje met 34 wandelkaarten in het formaat 22 x16cm, handig voor in de rugzak dus! Op elke kaart staat praktische en nuttige achtergrondinformatie. Ook is een overzichtskaart van de Vallée d’Abondance bijgesloten. De verschillende wandelroutes zijn ingedeeld op moeilijkheidsgraad en duur van de wandeling.

Themawandelingen

Er zijn tal van themawandelingen uitgestippeld. U geniet niet alleen van prachtige flora, fauna en vergezichten, maar leert ook van de omgeving om u heen. Zo is er een speciale kruidenwandeling, een waterwandeling, een smokkelaarsroute en een route langs kerkjes en kapellen.

Begeleide wandelingen

Drie keer per week bieden wij een begeleide wandeling aan. Alke of Marieke, nemen jullie dan mee naar de mooiste plekjes in de omgeving met spectaculaire uitzichten, we stoppen bij boerderijen en bergrestaurantjes om heerlijk te eten en gaan op zoek naar de steenbokken.
Ook kunnen we voor u een wandel- of berggids inhuren die u de speciale plekjes van de bergen laat zien.

GR 5 & Tour des PDS

La Chapelle d’Abondance ligt aan de Grande Randonnée 5 (GR5), wat hotel Esprit Montagne een uitstekende verblijfsplaats maakt voor wandelaars van de Grand Randonnée 5. Maar ook kan je een Tour des Portes du Soleil maken.