Klimmen

Zin in avontuur? Niet bang voor de leegte onder je? Probeer dan eens een via ferrata. En als je dat saai vindt, ga dan rotsklimmen! Er zijn hier honderden routes van makkelijk tot extreem moeilijk en van een enkele tot meerdere touwlengtes.

Hotel Esprit Montagne klimmenVia Ferrata

Via ferrata betekent letterlijk “ijzeren weg”. De naam verwijst naar een route van stalen treden en staalkabels, die aan de bergwand bevestigd zijn. Gezekerd aan een staalkabel, klim je trede per trede langs de wand omhoog. Soms kom je ook bruggetjes of trappetjes tegen.

Een via ferrata is dus een tussenvorm van bergwandelen en klimmen. Je komt op plekken, die je al wandelend nooit zou kunnen bereiken. Via ferrata’s zijn er in alle soorten en maten.

In de omgeving van Esprit Montagne vind je twee routes: de via ferrata van La Chapelle d’Abondance en de via ferrata van Thieré in Champery (Zwitserland). Maar ook wat verder rijden zijn er heel veel te vinden. Een overzicht van de via ferrata’s in Europa.

Wat heb je nodig:

  • Goede bergschoenen
  • Helm
  • Klimgordel
  • Klettersteigset

Te huren bij een van de vele sportwinkels in La Chapelle d’Abondance.

 

Rotsklimmen

Ook voor de rotsklimmers is het hier een waar paradijs. Er zijn veel routes met diverse moeilijkheidsgraden en op diverse rotssoorten mogelijk en van een enkele touwlengte tot meerdere touwlengtes. Onze favouriete routes vind je op de Mont Chauffé en Cornettes de Bise.

Eigenlijk alle routes die er in de Portes du Soleil te doen zijn staan uitgebreid beschreven op de site van Chablais Grimpe.