Overige winteractiviteiten

Naast de bekende wintersporten is er nog veel meer te doen in de Vallée d’Abondance. Wat dacht je van een husky hondensledetocht in La Chapelle d’Abondance, waarbij je zelf de slee en honden aanstuurt, of een echte rallyauto besturen op een ijs- en sneeuwparcour in Abondance, of de fantasticable of parapenten.

Husky hondensledetocht

hotel-esprit-montagne_overige-winteractiviteiten01Net voorbij de parking van Crêt-Béni lopend langs de Dranse kom je een flink aantal husky honden tegen. Daarmee kan je een sledetocht maken door de Vallée d’Abondance. Een tochtje van een half uur met musher is € 30 voor een kind tussen de 3 en 12 en voor 13 jaar en ouder is het € 50.

Ook kan je zelf een slee besturen met 4 husky’s ervoor. Na een half uurtje uitleg over het aansturen van de honden en het gebruik van de slee, ga je een rondje doen van 30 minuten waarbij je helemaal zelf op de slee staat en de honden aanstuurt. Kosten hiervan bedragen € 60 en het is mogelijk vanaf 8 jaar en ouder.

Meer informatie op: www.a-tonetoile.e-monsite.com

Rallyraceauto rijden in de sneeuw

Wie wil er nou niet eens lekker racen over het ijs en de sneeuw in een echte rallywagen?

In Abondance kan het! Elke winter leggen ze hier een mooi race circuit aan met ijzige bochten en besneeuwde hellingen. Onder begeleiding van een zeer ervaren coureur krijg je eerst een theoretische uitleg en vervolgens ga je het circuit op. Je rijdt in de auto’s van Porche, Audi, Renault & Ford.

Meer informatie op: www.circuit-glace-abondance.com

Fantasticable

In de zomer kan het al meer dan 10 jaar, maar nu ook in de winter. Elke middag kan je een vlucht van 1200m lang en 140m hoog boven de vallei maken. Met een snelheid van bijna 100km/u vlieg je over Plaine Dranse heen. Je ski’s vliegen met je mee, dus nadat je uit het systeem getakeld bent ski je weer vrolijk verder, nog vol met adrenaline van een heuse supermanvlucht hoog boven de skipistes onder je. Kosten bedragen € 25 per vlucht.

Meer informatie op: www.chatelactivites.com/fr/hiver/fantasticable-hiver

Parapenten

Wil je het ski gebied van de Portes du Soleil en de omringende bergen eens vanuit de lucht bekijken? Boek dan een duo-vlucht met een zeer ervaren instructeur. Richard Favre vliegt hier al jaren door de bergen en kent ze op zijn duimpje en weet je een mooie vlucht te bezorgen. Van een korte vlucht tot aan een vlucht waarbij je zelfs omhoog gaat op de thermiek en extra lang kan genieten van het uitzicht. Een beetje spectaculair naar beneden of juist in een rustige glijvlucht, het kan allemaal en als je wil filmt hij het en/of maakt hij er mooie foto’s van als souvenir. Kosten variëren van € 70 tot € 120 afhankelijk van de soort vlucht. Wij maken graag een afspraak voor je.

Meer informatie op: www.parapente-chatel.fr