Skiën

Hotel Esprit Montagne is ideaal gelegen voor wintersportliefhebbers. Op slechts 300 meter afstand vertrekt de cabinelift La Panthiaz die je direct naar de pistes van Les Portes du Soleil brengt. Met de auto ben je in 15 minuten in Pré-la-Joux en sta je een uurtje later al op de pistes boven Morzine en Les gets. Of je neemt de gratis skibus die tussen 08.00 en 17.00 uur tussen La Panthiaz en Crêt Beni pendelt. Ook gaat de Colombus vanaf de Panthiaz naar Linga en zit je dan sneller in Morzine of Avoriaz. Voor de tijden van de Colombus check je de dienstregeling die in het skihok hangt.  De bushalte bevindt zich op 30 meter van het hotel.

Les Portes Du Soleil

Hotel Esprit Montagne skiënOf je nu voor het eerst gaat skiën of een zeer ervaren skiër bent, bij ons is er voor ieder wat wils. Ben je een echte skifanaat en houd je van lange tochten en afwisseling? Dan is de Portes du Soleil skipas ideaal. De Portes du Soleil is een schitterend wit skilandschap met ruim 600 km piste, waar maar liefst 12 skiresorts en 2 landen met elkaar verbonden zijn:

  • 286 pistes voor alle niveaus: 32 zwart, 101 rood, 119 blauw en 34 groen
  • 196 liften die je gemakkelijk en snel van het ene resort naar het andere brengen
  • 30 snowparks/boarder-cross/ski-cross/parque ludique
  • meer dan 1000 sneeuwkanonnen, wat het hele seizoen uitstekende sneeuw garandeert
  • 99 restaurants direct op de piste

 

Bekijk de interactieve pistemap.

Châtel Liberté

Als je het wat rustiger aan wilt doen, of juist op zoek bent naar een voordelig alternatief, is er de Châtel Liberté (130 km) skipas. Met de pas voor Châtel Liberté ski je in een gedeelte van het Franse en Zwitserse Portes du Soleil. Vanaf La Chapelle d’Abondance ski je het Zwitserse Torgon naar Super Châtel en vervolgens richting Morgins, maar ook naar het Franse Linga en Pré-la-Joux. Het gebied heeft 61 skiliften en 73 pistes, waarvan 7 zwart, 23 rood, 29 blauw en 12 groen.

 

La Chapelle d’Abondance – Torgon

Deze pas geeft toegang tot het charmante, afgesloten beginnersgebied Crêt-Beni (in Chapelle d’Abondance). Door de ligging is het een sneeuwzeker gebied met veel groene en blauwe pistes en een pittige rode. Met de gratis skibus ben je hier binnen 5 minuutjes.

Daarnaast kun je met deze pas terecht op de pistes van La Chapelle d’ Abondance tot aan het Zwitserse Torgon. Het gebied is met name bekend om haar lange brede afdalingen en prachtige pistes tussen de dennenbossen. Vanaf Torgon is er een verbindingsmogelijkheid met de rest van het Portes du Soleil.

Tussen Crêt-Béni en de rest van het gebied rijden gratis skibussen heen en weer. Deze skipas geeft toegang tot 75 km pistes.

 

Skiles

Hotel Esprit Montagne skiënWij werken samen met de Ecole de Ski Francais in La Chapelle d’Abondance en ESI in Châtel. Ook hebben we erg goede ervaringen met de skischool Snowride. Zij bieden privéskilessen op alle niveaus en voor alle leeftijden. Er zijn niet veel Nederlands sprekende leraren, maar bijna iedereen spreekt goed Engels. Voor de ervaren skiër zijn er ook interessante lessen te volgen, zoals off-piste skiën of telemarken.

Bezoek de website van ESF La Chapelle of van ESI Châtel voor meer informatie. De lessen zijn van te voren of ter plaatse via Esprit Montagne te regelen.

Materiaal

De sportzaak Trincaz Sport ligt in het centrum van la Chapelle d’Abondance. In deze winkel vind je volop keuze aan materiaal, voor de beginner tot de zeer ervaren skiër. Bij aankomst ontvang je van ons een voucher waarmee je 10% korting ontvangt bij Trincaz Sport.

Skitouren

Ook in de bergen rondom het gebied en op plaatsen waar de liften niet komen, is nog veel skiplezier te beleven. Met vellen onder je tourski’s verlaat je de gebaande paden, klim je omhoog en ski je door maagdelijke poedersneeuw naar beneden. Je komt op adembenemende plekken waar je als gewone skiër nooit zou komen. Ook is het mogelijk om een dagpasje voor het skigebied te kopen om via enkele liften het beginpunt van een klim te bereiken.

Hotel Esprit Montagne organiseert skitourweken op aanvraag. Onder begeleiding van een ervaren lokale, Engels sprekende berggids maken we iedere dag een tocht met schitterende afdalingen. De tochten worden in overleg met de gids bepaald en hangen af van het niveau van de groep. Daarnaast wordt er voldoende aandacht besteed aan tripplanning, materiaal en natuurlijk risicomanagement, in het bijzonder lawineoefening.

Meer weten over alle ski-mogelijkheden rond Esprit Montagne?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.