Heerlijk eten, ontspanning, natuur, cultuur en avontuur, de Abondance vallei heeft het allemaal! In elk seizoen is je vakantie bij Hotel Esprit Montagne een verzameling van onvergetelijke momenten. In deze blog zetten we de zomerklassiekers voor pure ontspanning op een rijtje.

 

1. Ga op wandel en pauzeer in een refuge

Niets leuker dan je wandelschoenen aanbinden en de vele bergpaden verkennen. Op de maat van de kletterende koeienbellen loop je je neus achterna, de geur van een vers myrtille- of frambozentaartje tegemoet.
In Hotel Esprit Montagne organiseren we (bij mooi weer) wekelijks gegidste wandelingen. Verwacht je aan verrassende verhalen over de bergfauna & flora, de lokale cultuur, en misschien spot je zelfs een steenbok!
Het aanbod aan uitstapjes in de vallei is eindeloos, daarom helpen we je graag persoonlijk verder met het plannen van je tocht. Hieronder vind je alvast enkele favoriete bestemmingen van onze gasten.

Vanaf de parking Sevan Devant:

  • Lac D’Arvouin
  • Alpage de Mouet (eten mogelijk)
  • Les Aiguillettes (eten mogelijk)

Vanaf Lac des Plagnes:

Vanaf Esprit Montagne:

  • Refuge de Trebentaz (eten mogelijk)
  • Restaurant d’Altitude le Crêt Béni

2. Gastronomische verwennerij in restaurant Esprit Montagne

Heerlijk gastronomisch genieten – een onmisbaar element van een ontspannende vakantie. Zonder blozen zeggen we dat je bij het restaurant van Hotel Esprit Montagne aan het juiste adres bent. Bij je verblijf moet je gewoon een tafeltje in ons restaurant aanslaan. We werken met een vast driegangenmenu dat je absoluut zal verrassen. Alle gerechten worden volledig in huis bereid met uiterste zorg en op basis van lokale producten. We staan bekend om onze verfijnde smaken en hartelijke bediening.

Zoek je elders gastronomische verwenning op? Dan raden we je L’Atelier Jacky en Les Gentianettes aan in La Chapelle d’Abondance, of Fleur de Neige en Le vieux four in Châtel. 

3. Geitensafari met de familie

Les Lindarets betreden is als binnenlopen in een hofhouding van de hoefdieren. De geiten die het dorp regeren zijn echte vedetten. In grote getallen lopen ze er vrij rond, op zoek naar een hapje van nieuwsgierige toeristen. Het geitendorp is dan ook een must see voor alle families en dierenliefhebbers.
Les Lindarets is met zijn vele gezellige restaurantjes ook een prima gastronomische bestemming. In een decors van alpenweiden en houten chalets geniet je van de typische Savoyaardse keuken. Kortom, een uitstap waar jong en oud plezier aan beleeft.

Hoe te bereiken?

Je rijdt met de auto of de bus naar Pré la Joux. Daar neem je drie stoeltjesliften: Pierre Longue, Chaux des Rosées & Chaux Fleuri. De tocht is prachtig en je geniet van bovenaf van spectaculaire sprongen van de downhill bikers die de bergflanken afvliegen. 

Wat meenemen?

  • Enkele muntjes, daarmee kan je brokjes kopen die de geitjes al te graag uit je handen graaien.
  • Kleren die tegen een vuiltje kunnen. De geitjes springen al eens op en hun hoeven zijn niet altijd even schoon.

4. Relax

Bij Hotel Esprit Montagne kan je zalig ontspannen: in de tuin met een drankje in de hangmat, in de sauna of op de massagetafel in de goede handen van Amy. Na een vakantie bij ons weet je niet meer waar je werkt of wie je baas ook weer was.
Hou je meer van baden? Dan kan je in Forme D’O in Châtel terecht. Daar kan je uren ontspannen in de vele sauna’s, hammam, buiten- en binnenbaden. En op de écht hete dagen biedt de Dranse, de rivier die door de vallei kabbelt, heerlijke (en gratis) verfrissing. 

  • Massages in Esprit Montagne boek je op voorhand aan de receptie
  • Forme D’O

5. Verzamel de lekkerste souvenirs

De Savoie is dé streek bij uitstek voor kaasliefhebbers. In het hartje van La Chapelle d’Abondance vind je een traditionele kaasmakerij. Je kan er kaas kopen of een rondleiding volgen die je alles bijbrengt over de traditionele kaasambacht. Naast Abondance kaas, die haar naam aan de vallei te danken heeft, vind je er ook verse boter, Tomme de Savoie, Raclette de Savoie, … en andere beschermde kazen. Dit is dé trots van Savoie. Kom je buiten de openingsuren? Sla je slagje gewoon in de kaas-automaat voor de deur!
Lees ook onze blog over de legendes van Abondance en Tomme kaas.

Op de wekelijkse markten in Abondance, La Chapelle D’Abondance of Châtel kan je ook heerlijk snuisteren tussen allerlei lokale producten. Genepi, honing, confituur, worsten, … je keert sowieso met een goed gevulde zak terug en geniet thuis nog lang na.

Volg je ons al op Instagram en Facebook? Daar delen we wekelijks tips en nieuws over Hotel Esprit Montagne en de vallei!